God tilgang til elbillading

Vi har god kapasitet på elbillading i borettslaget for tiden. Totalt har borettslaget 19 plasser ute og 13 garasjeplasser med ladepunkt for elbil.

Prisen for lading er 500kr/år for parkeringsplass, pluss en flat månedlig avgift på 400kr for lading. I denne månedlige avgiften er det innbakt et lite påslag for å betale ned utbyggingen av anlegget vi bygde ut i tillegg til det faktiske strømforbruket.

Selv om vi har begrenset antall ladestasjoner i bruk per i dag, er dette noe vi så nytte i å bygge ut, da vi heller ønsker å etablere et tilbud for lading av elbiler før vi får nok et avisoppslag av misfornøyde beboere som ikke får ladet elbilen sin, og det har de siste par årene blitt stadig flere elbiler å se i borettslaget.

Det er verdt å understreke at det ikke tillates å lade elbil med kabel fra egen leilighet, da det finnes flere eksempler på at elbiler kan trekke så mye strøm at det kan medføre risiko for varmeutvikling, i tillegg til at dette ofte medfører ulovlig parkering eller kabler som strekkes over felles uteområde.