Om Airbnb og sånn

Leie via Airbnb har tatt av de siste årene, og det er naturlig at dette også kan være interessant for beboere i borettslaget. Det er dog noen aspekter rundt dette vi vil klargjøre. Det å leie ut leiligheten sin via Airbnb er i bunn og grunn det samme som andre måter å leie ut leiligheten sin på, og dette er blant annet regulert i borettslagsloven og husordensreglementet.

Eier man en andel i et borettslag, forventes det at det er den som eier boligen som bruker den. Bor du selv i boligen, kan du fritt fram leie ut ett eller flere rom via Airbnb eller andre plattformer.

Det er også anledning til å leie ut hele boligen under visse vilkår, men dette skal det som hovedregel søkes om på forhånd, og det kreves at styret godkjenner utleien. Vi har hatt flere eksempler der andelseiere har leid ut hele boligen via Airbnb over lengre tid, dette er altså ikke tillatt med mindre man konsekvent søker styret og får aksept for leieforholdet.

Dette handler også om bomiljøet generelt, de fleste setter pris på en viss stabilitet i naboboligene, og ikke få nye naboer flere ganger månedlig. Vi har et ønske om at andelseiere i borettslaget også bor her.

Les mer om problemstillingen her: https://www.nbbl.no/Kurs/articleType/ArticleView/articleId/7203/Du-kan-ikke-drive-fulltidsutleie-av-boligen-via-Airbnb-i-borettslag-og-sameier